Ρωσία: Δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε κατά της επίθεσης στην Ουκρανία, καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 8,5 ετών

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οφσιάνικοβα, που έγινε γνωστή για τη διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης,

καταδικάστηκε ερήμην για άλλη υπόθεση σε κάθειρξη οκτώμισι ετών για τις επικρίσεις της βάρος του στρατού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ρωσικό δικαστήριο.

Η Οφσιάνικοβα, 45 ετών, κρίθηκε ένοχη για τη «διασπορά συνειδητά ψευδών πληροφοριών για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το δικαστήριο στο Telegram.

Στη δημοσιογράφο είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοιες ενέργειες τον Αύγουστο του 2022. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, αυτή τη φορά καταδικάστηκε για τη διαμαρτυρία της με πλακάτ κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η ίδια έγινε γνωστή στα μέσα Μαρτίου του 2022 καθώς εμφανίστηκε σε δελτίο ειδήσεων στο στούντιο φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού, για τον οποίο εργαζόταν. Η Οφσιάνικοβα εμφανίστηκε να κρατά ένα πλακάτ καταγγέλλοντας την επίθεση στην Ουκρανία και την «προπαγάνδα» των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Οι εικόνες από την κίνησή της αυτή, μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Τον Ιούλιο του 2022 συνελήφθη αφού διαμαρτυρήθηκε μόνη της κοντά στο Κρεμλίνο, κρατώντας πλακάτ που επέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τον Οκτώβριο του 2022, ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον κράτηση, εγκατέλειψε τη Ρωσία με την κόρη της. Η δημοσιογράφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, σύμφωνα με τον λογαριασμό της στο Instagram.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί