Ρεσιτάλ προπαγάνδας από το καθεστώς Μαδούρο – Τι ειπώθηκε

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας,

χαρακτήρισε σήμερα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο.

Σχόλιο: Η πολιτική που ακολουθεί ο Μαδούρο, έχει φτωχοποιήσει τους πολίτες της Βενεζουέλας. Είναι το λιγότερο εξοργιστικό το γεγονός ότι μιλάνε για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» αυτοί οι άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ ήταν μεταξύ των χωρών που δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών. Την Δευτέρα ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο περιορίζεται η δυνατότητα του Καράκας να ρευστοποιεί πόρους στις ΗΠΑ, να εκδίδει κρατικό χρέος ή να πουλάει πετρέλαιο.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο, που υποστηρίζει ότι ο «οικονομικός πόλεμος» εναντίον της από τις ΗΠΑ ευθύνεται για τη βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα, κατήγγειλε ότι οι νέες κυρώσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Σχόλιο: Φταίνε οι ΗΠΑ για την καταστροφή της χώρας; Όχι φυσικά, για την καταστροφή φταίει αποκλειστικά ο Μαδούρο, ο οποίος κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

«Η Βενεζουέλα καταδικάζει για άλλη μια φορά τη συστηματική εκστρατεία επιθετικότητας και εχθρότητας από το καθεστώς των ΗΠΑ για να τιμωρήσει τον λαό της Βενεζουέλας επειδή άσκησε το δικαίωμά του να ψηφίζει. Αυτά τα αυθαίρετα και μονομερή μέτρα συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το Καράκας υποστηρίζει ότι είναι θύμα «πολιτικού και οικονομικού λιντσαρίσματος» εκ μέρους των ΗΠΑ. «Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα για την απειλή για την παγκόσμια ειρήνη που συνιστά το υπέρμαχο της ανωτερότητας της λευκής φυλής, ρατσιστικό και παρεμβατικό καθεστώς που κυβερνά σήμερα την Ουάσινγκτον, εμπνευσμένο από τις δυσοίωνες αξιώσεις της Κου-Κλουξ-Κλαν», συνεχίζει.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «ενθαρρύνει το μίσος, τη μισαλλοδοξία και το πολιτικό και οικονομικό λιντσάρισμα» της Βενεζουέλας, επιμένει η ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν «φάρσα» από τις ΗΠΑ και απορρίφθηκαν από τη Χιλή, τον Παναμά, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κολομβία, το Μεξικό και άλλες χώρες. Η Ρωσία πάντως ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρνητική άποψη για τις κυρώσεις σε βάρος του κρατικού χρέους της Βενεζουέλας και δεν θα τις εφαρμόσει, όπως εξήγησε ο Αλεξάντερ Σετίνιν, ο αρμόδιος για θέματα Λατινικής Αμερικής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Συμπέρασμα

Το δράμα του λαού της Βενεζουέλας δεν έχει τέλος. Το βάρβαρο και στυγνό καθεστώς που έχει επιβάλει ο Μαδούρο στην χώρα, δεν θα πέσει εύκολα. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό παράγοντα, οι εκλογές που έγιναν στην Βενεζουέλα, είναι μια φάρσα (δηλαδή στημένες).

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu