• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρεπουμπλικανός πολιτικός υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν ίσως δεν θα ζει μέχρι την προεδρική ορκωμοσία

Ρεπουμπλικανός πολιτικός υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν ίσως δεν θα ζει μέχρι την προεδρική ορκωμοσία

«Βομβα» στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Η ηλικία του Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού, Νταν Φόρεστ, που είπε, την Τρίτη (25/08, τοπική ώρα), πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ενδεχομένως δεν θα ζει έως την 20ή Ιανουαρίου 2021, δηλαδή μέχρι την ημερομηνία ορκωμοσίας του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το sputniknews, ο Νταν Φόρεστ, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ και αντικυβερνήτης στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα, εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν ο Τζο Μπάιντεν θα ζήσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή έως την ημερομηνία ορκωμοσίας του επόμενου Αμερικανού Προέδρου.


Ειδικότερα, την Τρίτη (25/08, τοπική ώρα), ο κ. Φόρεστ τόνισε το εξής, σύμφωνα με δημοσίευση της «Washington Post»:

«Μπορείτε να φανταστείτε την Καμάλα Χάρις ως Πρόεδρο των ΗΠΑ; Εννοώ, όλοι γνωρίζουμε ότι ο “Ανιαρός Τζο” πιθανότατα δεν θα ζήσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Έτσι, οι πιθανότητες είναι καλές ώστε η Χάρις να γίνει η επόμενη Πρόεδρος».

Πάντως, νωρίτερα, ο 77χρονος Μπάιντεν είπε σε συνέντευξή του στο ABC News ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και μια δεύτερη θητεία, αφού η ηλικία του δεν θα ήταν εμπόδιο γι’ αυτόν.

(φωτο:screenshot)