• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρέγκλινγκ: Έκανε καλή αρχή η κυβέρνηση – Να διευρυνθεί η φορολογική βάση

Ρέγκλινγκ: Έκανε καλή αρχή η κυβέρνηση – Να διευρυνθεί η φορολογική βάση

Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε τη σύσταση των θεσμών για διεύρυνση της φορολογικής βάσης και χαρακτήρισε θετικό σήμα την έξοδο στις αγορές με το επταετές ομόλογο.

Για καλή αρχή της κυβέρνησης έκανε λόγο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτηρίζοντας θετικό σήμα την έκδοση του επταετούς ομολόγου.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο επικεφαλής του ESM είπε ότι οι αγορές εμπιστεύονται τις οικονομικές πολιτικές της νέας κυβέρνησης, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά και θα ελέγχουν τις αποφάσεις. 

Ερωτηθείς αν πίσω από τον όρο, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, εννοούσε μείωση του αφορολογήτου, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως αυτή είναι η σύσταση των θεσμών.

«Συστήνουν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με σκοπό να επιτραπεί μια μείωση των φορολογικών συντελεστών» σημείωσε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο είναι φιλοαναπτυξιακό.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για την ανατροπή του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου.

Ο κ. Ρέγκλινγκ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, ωστόσο σημείωσε ότι οι θεσμοί έχουν άποψη για ποια μέτρα είναι φιλικά στην ανάπτυξη και ποια όχι, ενώ τόνισε ότι είναι μάλλον θετική η μείωση της φορολογίας εισοδήματος, αρκεί να βγαίνουν οι αριθμοί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ρέγκλιγκ άφησε παράθυρο μείωσης μελλοντικά των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και χαρακτήρισε σημείο – κλειδί την ανάπτυξη.

​Εξάλλου, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα μπορούσε να συνδυαστεί με μείωση του αφορολόγητου.

(φώτο: Eurokinissi-sputniknews.gr)