Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν να αρχίσουν ρίψεις επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στον ωκεανό στα τέλη Αυγούστου, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Asahi Shimbun, επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση που δεν κατονομάζει.
Οι ρίψεις αναμένεται να αρχίσουν αφού ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα και τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια του εγχειρήματος, κατά την εφημερίδα.
Ο εποπτικός φορέας του τομέα της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας ενέκρινε την έναρξη των ρίψεων από την Tokyo Electric Power (TEPCO) στον ωκεανό.
Οι ιαπωνικές αρχές και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλές, όμως χώρες της περιοχής φοβούνται πως θα μολυνθούν τα αλιεύματα και άλλα τρόφιμα.
Η περίοδος της αλιείας από τράτες βυθού ανοικτά της Φουκουσίμα, βορειοανατολικά από το Τόκιο, ξεκινά συνήθως τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση του κ. Κισίντα θέλει τα νερά από τη Φουκουσίμα να έχουν ριχτεί στη θάλασσα προτού αρχίσει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ασάχι.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ύστατη προειδοποίηση του Όρμπαν για την Ευρώπη
- Viral ‘νεοκόρος’ χτυπά την καμπάνα σε εκκλησία στην Κρήτη – Μόνο που είναι… τετράποδος! (BINTEO)
- Κυκλοφόρησε το 1o τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τους Iron Maiden «Burning Ambition» με σημαντικές συμμετοχές (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Πούτιν βράβευσε παραολυμπιονίκη στο Κρεμλίνο, vid
- Οι ΗΠΑ εξετάζουν να άρουν κάποιες κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο ιρανικό πετρέλαιο
- Μαρινάκης: Η αντίδραση στο συνέδριο για την παραπληροφόρηση οφείλεται στο ότι αποφασίσαμε να μην μένουμε απαθείς
- Αυτές οι πόλεις διεκδικούν τον τίτλο της Πόλης Πολιτισμού της Βρετανίας για το 2029
- Αυτή είναι η απόφαση που πήρε η Ισπανία για τη μείωση του ΦΠΑ
- Πολυτελείς μάρκες αυτοκινήτων σταματούν τις παραδόσεις στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου
- Τομέας Οικονομικών ΠΑΣΟΚ: Οι ανισότητες διευρύνονται επικίνδυνα









