• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πυροσβέστες-ήρωες σώζουν μητέρα και παιδιά από όχημα που παρασύρεται σε πλημμύρα – ΒΙΝΤΕΟ

Πυροσβέστες-ήρωες σώζουν μητέρα και παιδιά από όχημα που παρασύρεται σε πλημμύρα – ΒΙΝΤΕΟ

Το πυροσβεστικό τμήμα του Πορτάλες στο Νιου Μέξικο των ΗΠΑ έσπευσαν έπειτα από έκτακτη κλήση για βοήθεια λίγο πριν από τις 18:00 του περασμένου Σαββάτου 16 Μάη.


Αρκετά άτομα είχαν παγιδευτεί σε όχημα που είχε παρασυρθεί από τα νερά και πέσει σε ρέμα, έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση, όπως ανακοίνωσε το τοπικό πυροσβεστικό σώμα της περιοχής σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το SUV κινούνταν σε πλημμυρισμένο δρόμο, όταν ένα ρεύμα από το χαντάκι αποστράγγισης το παρέσυρε μακριά για περίπου ένα χιλιόμετρο.

Μόλις οι πυροσβέστες έφτασαν το όχημα, χρησιμοποίησαν σκοινιά κι έναν γερανό για να σώσουν μια γυναίκα και δυο παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στο όχημα.

“Η ψύχραιμη στάση της μητέρας και των παιδιών της βοήθησαν πάρα πολύ σ’ αυτή τη διάσωση” σχολίασε το πυροσβεστικό τμήμα του Πορτάλες για την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάσωση διήρκησε περίπου μια ώρα, με τους πυροσβέστες πρώτα να ασφαλίζουν το όχημα με σκοινιά και στη συνέχεια να απεγκλωβίζουν την τριμελή οικογένεια με ασφάλεια.Ένας σωλήνας που βρέθηκε τυχαία στο σημείο εμπόδισε το όχημα από το να ρουφηχτεί κάτω από τον δρόμο, ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής, μιλώντας και για τον παράγοντα τύχη που βοήθησε στην ευτυχή κατάληξη αυτού του ατυχούς περιστατικού.

“Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν πολύ από το πόσο εύκολα το νερό μπορεί να παρασύρει ένα τόσο μεγάλο όχημα ή ακόμα και να το αναποδογυρίσει” ανέφερε ο αρχιπυροσβέστης, Χιου Φρανκ, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KOB-TV.”Τα ρεύματα που σχηματίζονται από το νερό που κινείται γρήγορα μπορεί να κάνει σε ελάχιστο χρόνο τα πράγματα εξαιρετικά επικίνδυνα” σχολίασε.

(sputniknews)