• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πυρά» Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας και Κίνας – Παραπληροφορούν εν μέσω πανδημίας

«Πυρά» Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας και Κίνας – Παραπληροφορούν εν μέσω πανδημίας

Βολές κατά της Ρωσίας και της Κίνας, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία και η Κίνα διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ρώσοι και Κινέζοι δρώντες, τόσο κρατικοί όσο και μη κρατικοί, έχουν διαδώσει πολλές πληροφορίες και προπαγάνδα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Είναι μια λανθασμένη προσέγγιση» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, δεν υπάρχει «κανένας άλλος λόγος για τέτοια προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» από την προσπάθεια να επηρεαστούν οι πολιτικές διαδικασίες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να αποσταθεροποιηθεί η συνολική κατάσταση στον κόσμο.

Ωστόσο, ο ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν έδωσε παραδείγματα ως προς τι αναφέρεται.

Ο Στόλτενμπεργκ μίλησε συγκεκριμένα για την παροχή βοήθειας από την Ρωσία στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία μετέτρεψε την αποστολή βοήθειας σε μια μυστική επιχείρηση προπαγάνδας.

«Έχω κινητοποιήσει το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι έκαναν πολλά για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να καταπολεμήσουμε τον ιό. Σε γενικές γραμμές, εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θα δεχθούν βοήθεια από εκείνους που είναι πρόθυμοι να την προσφέρουν. Αλλά είναι σημαντικό η βοήθεια να μην χρησιμοποιείται για παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι τυχόν απόψεις που αφορούν τη Ρωσία και ότι διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις πρέπει να συνοδεύονται από πραγματικά γεγονότα για να είναι έγκυρες.

Σε απάντηση σε προηγούμενους ισχυρισμούς αρκετών Δυτικών αξιωματούχων, ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθήσει τους γεωπολιτικούς της στόχους στο εξωτερικό, το Κρεμλίνο επέμεινε στον καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα της βοήθειας που παρείχε η Μόσχα σε άλλες χώρες για την καταπολέμηση του ιού.

(sputniknews- φωτο:eurokinissi)