Πτωτικά κινείται το δολάριο

Πτώση σημείωσε σήμερα το δολάριο καθώς το ευρέως αναμενόμενο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ,

για ένα μοιρασμένο Κογκρέσο μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αύξησε τις εκτιμήσεις ότι δεν αναμένεται προς το παρόν να δοθεί ώθηση στην οικονομία από κάποια αλλαγή στην αμερικανική δημοσιονομική πολιτική.

Αναλυτές της αγοράς δήλωσαν ότι το πιο αδύναμο δολάριο υποδηλώνει πως η όποια συνεργασία στη δημοσιονομική πολιτική θα είναι δύσκολη λόγω της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή αλλά οι πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ίσως και πάλι να βρεθούν στο μικροσκόπιο, τροφοδοτώντας εκ νέου πολιτική αβεβαιότητα.

«Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών υποδηλώνουν ότι προς το παρόν είναι πιθανή μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα και η όποια μεγάλη δημοσιονομική ώθηση είναι απίθανη, κάτι που πιέζει πτωτικά το δολάριο», δήλωσε η Έσθερ Μαρία Ράιχελτ, αναλύτρια συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2% στο 95,98. Η πτώση του ήταν μεγαλύτερη έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, έναντι των οποίων είχε υποχωρήσει νωρίτερα κατά 0,25%.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...