Βάσει των στοιχείων του κέντρου πολιτικής ανάλυσης Termometro Politico, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας με 24,3% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23,5%.
Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι «πείθει» το 14,3% των ψηφοφόρων, ενώ τέταρτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 11,1%. Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς το παρόν δεν ξεπερνά το 7,3%.
Τον νέο, «κεντρώο πολιτικό πόλο», που απαρτίζεται από το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την πολιτική δύναμη Azione (Δράση) του πρώην υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, προτίθεται να ψηφίσει το 4,9% του στατιστικού δείγματος.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, συνολικά η συντηρητική συμμαχία, στις διάφορες δημοσκοπήσεις προηγείται σημαντικά της κεντροαριστερής και το συνολικό προβάδισμα, ανάλογα με την δημοσκοπική εταιρία, ξεκινά από 10 ποσοστιαίες μονάδες και φτάνει μέχρι και τις 15. Προς το παρόν, η κυριαρχία της Λέγκα, της Φόρτσα Ιτάλια και των Αδελφών της Ιταλίας δεν δείχνει να απειλείται ούτε από την δημιουργία της κεντρώας συμμαχίας των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα, η οποία έχει ως κύριο σημείο αναφοράς την «ατζέντα» της κυβέρνησης Ντράγκι.
Πολλά θα εξαρτηθούν βεβαίως από το τι θα επιλέξουν τελικά οι αναποφάσιστοι έως τώρα ψηφοφόροι. Η ακροδεξιά της Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να δείξει αν επιθυμεί να συνεχίσει να ανεβάζει τους τόνους ή αν να προσπαθήσει να αλλάξει, έστω και προσωρινά, πορεία πλεύσης.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απεβίωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του
- Ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο για τις σχέσεις του με τον Έπστιν
- Και στο Ντουμπάι, φεστιβάλ σκύλων σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- Στενά του Ορμούζ: Το σχέδιο που απειλεί σημαντικά το δολάριο και μπορεί να φέρει νέα δεδομένα
- Ιδιοκτήτρια ενός άτακτου γάτου στη Γαλλία κλήθηκε από δικαστήριο να… πληρώσει 100 ευρώ στον γείτονά της
- Artemis II: Εντυπωσιάζουν οι νέες φωτογραφίες της Γης από την αθέατη πλευρά της Σελήνης
- Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο – Εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ Ισπανία και Βρετανία
- Τι επέτρεψε η Πορτογαλία σε αμερικανικά αεροσκάφη, αρκεί να μην βομβαρδίζουν πολιτικές υποδομές στο Ιράν
- Το βίντεο έγινε παγκόσμιο viral: Επικίνδυνο ψάρι δαγκώνει θανάσιμα ακόμη και κομμένο στα 2









