• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρωτοφανές ξέσπασμα κατά του Κόμπι Μπράιαντ: «Έχει την αποκλειστική ευθύνη για το αεροπορικό δυστύχημα»

Πρωτοφανές ξέσπασμα κατά του Κόμπι Μπράιαντ: «Έχει την αποκλειστική ευθύνη για το αεροπορικό δυστύχημα»

Σύμφωνα με το TMZ, συγγενής του πιλότου κάνει αγωγή καθώς θεωρεί πως το δυστύχημα έγινε με υπαιτιότητα των επιβατών, δηλαδή και του πρώην άσου του NBA. Δεν έχει διευκρινιστεί το που ακριβώς στηρίζεται η αγωγή αυτή, όμως συγγενής του Α. Ζομπαγιάν υποστηρίζει πως η πτήση δεν έπρεπε να γίνει και ότι ευθύνεται ο Κόμπι Μπράιαντ και οι υπόλοιποι επτά επιβάτες, που μαζί με τον πιλότο βρήκαν τραγικό θάνατο τον περασμένο Γενάρη με την πρόσκρουση του ελικοπτέρου του Black Mamba σε λόφο της Καλιφόρνια.


Την ώρα του δυστυχήματος οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες καθώς επικρατούσε πυκνώδης ομίχλη. Αυτό εμπόδιζε την ορατότητα του πιλότου, κάτι που στοίχισε την ζωή και στα εννιά άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, μεταξύ αυτών ο Κόμπι και η κόρη του, Τζίτζι.

Σύμφωνα με το TMZ, το συγγενικό πρόσωπο του Ζομπαγιάν, ουσιαστικά θέλει να «απαντήσει» στην αγωγή της συζύγου του Κόμπι, της Βανέσα Μπράιαντ, η οποία προχώρησε σε αγωγές κατά της εταιρίας του αεροσκάφους για το δυστύχημα, ενώ ήδη έχει πράξει το ίδιο για τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ενα από τα γεγονότα τα οποία στέκονται οι δικηγόροι της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι ο σερίφης της περιοχής είχε ζητήσει να μην γίνονται πτήσεις στην περιοχή εκείνο το χρονικό σημείο εξαιτίας της ομίχλης, αλλά το ελικόπτερο του πρώην άσου του NBA πετούσε κανονικά.

Η πλευρά του πιλότου ισχυρίζεται πως οι επιβάτες γνώριζαν τους κινδύνους που έκρυβε ο καιρός για μία τέτοια πτήση και κάνουν λόγο για αμέλεια που τους στοίχισε τις ζωές, λέγοντας ουσιαστικά πως ανάγκασαν τον πιλότο να πετάξει εκείνο το πρωινό.

Το ΤΜΖ αναφέρει πως είναι… απορίας άξιον πως μπορεί να ευθύνονται οι επιβάτες, όταν ο ίδιος ο πιλότος έχει τον πλήρη έλεγχο του ελικοπτέρου, με το οποίο για 15 λεπτά περίπου έκανε κύκλους, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του λόγω της ομίχλης, με αποτέλεσμα να βρουν όλοι τραγικό θάνατο.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)