• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώτα σημάδια εμφυλίου στις ΗΠΑ – Ένοπλες συγκρούσεις δεξιών και αριστερών φέρνουν το χάος (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτα σημάδια εμφυλίου στις ΗΠΑ – Ένοπλες συγκρούσεις δεξιών και αριστερών φέρνουν το χάος (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα θα κριθούν τον Νοέμβριο στις αμερικανικές εκλογές.

Δεξιές ένοπλες ομάδες συγκρούστηκαν με αριστερούς «διαδηλωτές» στο εθνικό πάρκο και μνημείο του αμερικανικού εμφυλίου στο Στόουν Μάουντεν στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρά τραυματίες, ενώ παρά την επέμβαση των αρχών σε ρόλο…διαιτητή, αρκετές φορές η κατάσταση πήγε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ορισμένα από τα μέλη των οργανώσεων αυτών που πρόσκεινται στον χώρο της δεξιάς και δηλώνουν υποστηριχτές του Τραμπ είχαν τυλιχτεί με αμερικανικές σημαίες ή σημαίες-σύμβολα του αμερικανικού νότου, ενώ άλλοι ήταν βαριά οπλισμένοι.

Όταν στις δεξιές ομάδες ενόπλων δεν τους επετράπη η είσοδος στο ιστορικό μνημείο του αμερικανικού εμφυλίου, κατευθύνθηκαν σε γειτονική κωμόπολη όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με «διαδηλωτές» του αριστερού κινήματος “Black Lives Matter” (Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία).

Γρήγορα κλήθηκε να επέμβει η Εθνοφουρά προτού χυθεί αίμα στην αμερικανική κωμόπολη.

Το εθνικό πάρκο φιλοξενεί ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα μνημεία του αμερικανικού εμφυλίου, έχοντας σε έναν μεγάλο βράχο σμιλεμένες τις φιγούρες στρατηγών του αμερικανικού νότου.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την πληροφορία και για οπλισμένους αριστερούς, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μπλούζες που φανερά υποστήριζαν το περιβόητο κίνημα “Black Lives Matter”.

Βλέπουμε πως από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις Πολιτείες (π.χ. Σικάγο), οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δεξιές και αριστερές ΕΝΟΠΛΕΣ οργανώσεις επεκτείνονται ακόμη και σε απομονωμένες επαρχιακές περιοχές των ΗΠΑ με λιγοστούς κατοίκους.

Με αυτές τις εικόνες βίας , διχασμού και μίσους, οι ΗΠΑ οδηγούνται αναμφίβολα στην πιο κρίσιμη μεταπολεμικά εκλογική αναμέτρηση και μαζί της και στον εμφύλιο πόλεμο.

(φωτο:photo screenshot)