• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Προσπαθούν να τα βρούν: ΗΠΑ – Κίνα ξεκίνησαν συνομιλίες για τη λήξη του εμπορικού πολέμου

Προσπαθούν να τα βρούν: ΗΠΑ – Κίνα ξεκίνησαν συνομιλίες για τη λήξη του εμπορικού πολέμου

ΗΠΑ και Κίνα θα έχουν σήμερα και αύριο νέες διαπραγματεύσεις σε μία προσπάθεια να βρουν ένα συμβιβασμό για να λήξει ο εμπορικός πόλεμος.

 

Ξεκινούν σήμερα οι διήμερες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στην κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη τους.

Σήμερα και αύριο αντιπροσωπεία από την Κίνα υπό τον Κινέζο υφυπουργό Γουάνγκ Σόουεν θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Μαλπάς.

Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών παγκοσμίως λαμβάνει χώρα εν μέσω των δασμών που έχουν επιβληθεί και από τις δύο πλευρές, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Προσφάτως η Κίνα ανακοίνωσε τη λίστα με τα αμερικανικά προϊόντα, αξίας 16 δισ. δολ., στα οποία θα επιβληθούν δασμοί 25%. Πρόκειται, επί της ουσίας, για απάντηση στους δασμούς 25% που είχαν ανακοινώσει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων επίσης αξίας 16 δισ. δολ..

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...