Προπονητής καταδικάσθηκε σε 109 χρόνια φυλάκιση για το βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών

Καταδικάσθηκε ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, που κατηγορούνταν για τον βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών, με τουλάχιστον έναν από αυτούς να είναι ανήλικος.

Ο Λόπες απομακρύνθηκε από το επιτελείο της εθνικής ομάδας, έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και μετά από καταγγελία γονέων μιας νεαρής αθλήτριας, αλλά απέναντι του στο δικαστήριο βρέθηκαν και περίπου σαράντα αθλητές, που είχαν ισχυρισθεί στο κανάλι Globo TV ότι είχαν πέσει θύματα ηθικής, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Κάπως έτσι, ο Βραζιλιάνος προπονητής καταδικάσθηκε σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, με βάση την πρωτόδικη απόφαση από δικαστήριο στην πόλη Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globo Esporte, που είχε πρόσβαση στην διαδικασία, προστατευόμενη από το δικαστικό απόρρητο.

Ο Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση, καθώς ισχυρίζεται πως είναι αθώος, κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε τέσσερις αθλητές, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου 13 ετών τότε, με βάση το δημοσίευμα, το οποίο δεν προσδιορίζει την ηλικία άλλων αθλητών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΦΩΤΟ:pixabay

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί