• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώην κρατούμενη του ISIS συνάντησε τυχαία τον «πρόσφυγα» δεσμοφύλακά της στους δρόμους της Γερμανίας

Πρώην κρατούμενη του ISIS συνάντησε τυχαία τον «πρόσφυγα» δεσμοφύλακά της στους δρόμους της Γερμανίας

Όσο περνάει ο καιρός έρχονται στην επιφάνεια ολο ένα και περισσότερες ιστορίες «προσφύγων» οι οποίοι τελικά δεν είναι αθώοι οικογενειάρχες όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, αλλά ακραίοι τζιχαντιστές,

οι οποίοι μάλσιτα σε λίγο καιρό, μετά τη συμφωνία Τσίπρα -Μέρκελ θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Άρον άρον επέστρεψε στο Ιράκ μια νεαρή Κούρδισσα Γιαζίντι, πρώην σκλάβα του ISIS, όταν συνάντησε σε δρόμο της Στουτγάρδης τον τζιχαντιστή πρώην δεσμοφύλακά της, που είχε καταφύγει κι αυτός ως πρόσφυγας στη Γερμανία!

Η Ασουάκ Ταλό έμεινε άφωνη όταν έπεσε πάνω στον Αμπού Χουμάμ, έναν Σύρο δεσμοφύλακα του Ισλαμικού Κράτους, που την είχε αγοράσει για 100 δολάρια.

«Πάγωσα όταν κοίταξα προσεκτικά το πρόσωπό του», είπε η κοπέλα. «Ήταν ο Αμπού Χουμάμ, με την ίδια τρομακτική γενειάδα και το ίδιο άσχημο πρόσωπο».

Ο τζιχαντιστής που ζήτησε άσυλο στη Γερμανία την αναγνώρισε κι αυτός: «Είμαι ο Αμπού Χουμάμ κι ήσουν μαζί μου για λίγο στη Μοσούλη. Ξέρω που μένεις, με ποιον και τι κάνεις», της είπε, ενώ εκείνη κατέγραφε σε βίντεο τη συνάντηση.

Η έφηβη ενημέρωσε αμέσως τον αδελφό της και κατήγγειλε τον Χουμάμ στη γερμανική αστυνομία, όπου τον αναγνώρισαν από βίντεο κλειστού κυκλώματος.

Ωστόσο, όπως της είπαν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν γιατί δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα επί γερμανικού εδάφους κι ήταν κι ο ίδιος καταχωρημένος ως πρόσφυγας.

Απογοητευμένη η κοπέλα και φοβούμενη για τη ζωή της, αποφάσισε να φύγει και να επιστρέψει στο βόρειο Ιράκ, όπου ζει ο πατέρας της. «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω ποτέ» στη Γερμανία, λέει.

Μέχρι σήμερα πέντε αδελφοί της εξακολουθούν να αγνοούνται και η αδελφή της παραμένει αιχμάλωτη του ISIS. Δεκάδες άλλα μέλη της οικογένειας, ανάμεσά τους θείοι και θείες υποφέρουν ακόμη στα χέρια τυων τζιχαντιστών…