Πρώην αντιπρόεδρος της Ρωσίας επιβεβαιώνει πως τραυματίστηκε σοβαρά σε ουκρανικό χτύπημα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε χθες Πέμπτη πως θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του σε έκρηξη σε τομέα ελεγχόμενο από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, και συγκεκριμένα στην Χερσώνα.

Οι αρχές σε τομέα ελεγχόμενο από τους Ρώσους στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας ανέφεραν πως τοπικός αξιωματούχος σκοτώθηκε σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες.

Ο Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, παρέχει συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε φέτος πως προσάρτησε.

Τραυματίστηκε την Τετάρτη, όταν το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε ξενοδοχείο όπου βρισκόταν στη Ντανιέτσκ, πόλη που ελέγχουν οι φιλορώσοι από το 2014, όταν ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους.

«Έχω τραύματα, ένα κομμάτι μέταλλο 8 χιλιοστά επί έξι χιλιοστά μπήκε πάνω από τη δεξιά ωμοπλάτη», ανέφερε ο ρώσος πολιτικός μέσω Telegram. «Θα χρειαστεί να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση. Άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά μου επίσης χτυπήθηκαν».

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο συνεργάτη του Ρογκόζιν, πως θα μεταφερθεί στη Μόσχα, αφού οι γιατροί στο Ντόνετσκ κρίνουν ότι το να γίνει η επέμβαση εκεί ενέχει κινδύνους.

Αξιωματούχοι είπαν πως το ξενοδοχείο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε οργανώσει ο Ντμίτρι Ρογκόζιν. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί