«Αυξάνουμε τον μισθό κατά 45% για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ενώ ο κατώτατος μισθός ορίζεται στις 15.000 λίρες (768 δολάρια). Αυξάνουμε την πληρωμή των υπερωριών κατά 70%, ενώ αυξάνονται και επιδόματα σε συνταξιούχους και θύματα τρομοκρατίας. Η βραδινή εργασία θα πληρώνεται 8% περισσότερο».
«Με το πρωτόκολλο αυτό, καθορίζουμε το πλαίσιο πληρωμών για περίπου 700.000 εργαζόμενους το 2023-2024» ανέφερε ο Ερντογάν ο οποίος δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να δουλεύει για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Ο ίδιος σημείωσε πως οι πολίτες δεν θα αφεθούν να «ισοπεδωθούν» από τον πληθωρισμό.
Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευτεί από την παγκόσμια κρίση που έφερε ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. «Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να προστατέψουμε τους εργαζόμενους την ώρα που η οικονομία μας στοχοποιείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
(newsbeast – ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λαβρόφ: Οι λεγόμενες «ειρηνευτικές δυνάμεις» θα είναι νόμιμος στόχος του στρατού μας, video
- Viral η αμήχανη στιγμή κατά την τελετή υποδοχής του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, video
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%