• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προειδοποίηση Αντάτζι για τη Βραζιλία: Η δημοκρατία κινδυνεύει

Προειδοποίηση Αντάτζι για τη Βραζιλία: Η δημοκρατία κινδυνεύει

Τον κίνδυνο για τη δημοκρατία στη χώρα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις οποίες ήρθε πρώτος ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, συγκεντρώνοντας το 46% των ψήφων, επισημαίνει ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία Φερνάντου Αντάτζι, ο οποίος ήρθε δεύτερος.

Κάλεσε δε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενωθούν και να τον υποστηρίξουν.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μας βάζουν μπροστά σε μια πρόκληση, αποκαλύπτουν τους κινδύνους που διατρέχει η δημοκρατία στη Βραζιλία» τόνισε ο κληρονόμος του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων, πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην δήμαρχος στο Σαo Πάολο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Με το 99% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, ο Αντάτζι κατατάσσεται στη δεύτερη θέση. Kαθώς ο Μπολσονάρου δεν κατάφερε όπως επεδίωκε να συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο που απαιτείτο ώστε να αποφευχθεί ο επαναληπτικός γύρος, οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν ξανά την 28η Οκτωβρίου, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αντάτζι τόνισε πως ο δεύτερος γύρος δίνει μια ευκαιρία στους δημοκρατικούς πολίτες της Βραζιλίας να ενωθούν και να αποτρέψουν την επικράτηση του υποψήφιου της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές.