• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν: Πολιτικά υποκινούμενη η μη έγκριση των ρωσικών εμβολίων σε ορισμένες χώρες

Πούτιν: Πολιτικά υποκινούμενη η μη έγκριση των ρωσικών εμβολίων σε ορισμένες χώρες

"Τα ρωσικά εμβόλια δεν έχουν προκαλέσει ούτε έναν θάνατο", δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος.


Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή των εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι η Ρωσία, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κάλεσε τους ξένους επισκέπτες της χώρας να σηκώσουν μανίκι.

Ο Τσαρ Βλαντ επέκρινε την πολιτική απαγόρευσης των ρωσικών εμβολίων κατά της COVID-19 σε ορισμένες χώρες, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους, τονίζοντας ότι τέτοιοι περιορισμοί είναι «παράλογοι και πολιτικά υποκινούμενοι».

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το ρωσικό εμβόλιο έχει αναγνωριστεί ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό. Η αποτελεσματικότητά του είναι πάνω από 96%.Από το ρωσικό εμβόλιο SputnikV δεν έχει αναφερθεί ούτε ένας θάνατος».

Σύμφωνα με το sputnik, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εξέφρασε την άποψη ότι ο κόσμος αρχίζει και ανακάμπτει μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

«Παρατηρούνται θετικές τάσεις στην παγκόσμια οικονομία. Παρά το βάθος της οικονομικής ύφεσης πέρυσι, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποδείχθηκε η μεγαλύτερη από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει. Η παγκόσμια αύξηση του ΑΕΠ φέτος αναμένεται να είναι ασυνήθιστα υψηλή», τόνισε.

Ο Πούτιν δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας… ανισορροπίας, καθώς οι οικονομίες των χωρών ανακάμπτουν από την πανδημία με διαφορετικό ρυθμό.
«Αυξάνεται η ανισορροπία και διευρύνεται το χάσμα στο βιοτικό επίπεδο τόσο με τις απομονωμένες χώρες όσο και μεταξύ τους. Και αυτό προκαλεί σοβαρούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κόσμου με δεσμούς», πρόσθεσε.