Πούτιν: «Ο Ζελένσκι βρίσκεται παράνομα στην εξουσία»!! vid

«Παρήλθε η τελευταία μέρα της θητείας του».

Την επίσημη λήξη της προεδρικής θητείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χαρακτηρίζοντας επί της ουσίας παράνομο τον Ζελένσκι, σημείωσε τα εξής:

«Πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι έχουμε να κάνουμε με νόμιμες αρχές. Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί πρώτα από όλα, νομίζω, από τη θέση του κοινοβουλίου, του συνταγματικού δικαστηρίου ή κάποιου άλλου κυβερνητικού οργάνου στην Ουκρανία. Γεγονός είναι ότι η 20η Μαΐου ήταν η τελευταία ημέρα της πενταετούς θητείας του Ουκρανού προέδρου.

Εκλογές δεν έγιναν στη χώρα, με το πρόσχημα του στρατιωτικού νόμου. Γνωρίζουμε ότι η νομιμότητα του σημερινού αρχηγού κράτους (Ζελένσκι) έχει εκπνεύσει. Νομίζω ότι ένας από τους στόχους της διάσκεψης στην Ελβετία, είναι ακριβώς ότι η δυτική κοινότητα να νομιμοποιήσει τον Ουκρανό πρόεδρο».

Σε άλλο σημείο δε ο «Τσαρ Βλαντ» τοποθετήθηκε επί της έντονης φημολογίας για «πάγωμα» του πολέμου και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για πιθανή εκεχειρία:


«Η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Οι συμφωνίες που επετεύχθησαν στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022 ταιριάζουν και στις δύο πλευρές.
Τώρα πρέπει να γνωρίζουμε ποιον έχουμ απέναντί μας κατά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
».

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί