σύμφωνα με μια συνέντευξη στην κινεζική τηλεόραση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί αύριο το Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ και να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», η οποία έχει ως στόχο να συζητήσει την πρόοδο στο τεράστιο διεθνές έργο υποδομών της Κίνας.
Ωστόσο, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν επιτρέπει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: «Πώς μπορείς να διεξαγάγεις διαπραγματεύσεις όταν δεν θέλουν και, μάλιστα, έχουν δημοσιεύσει ένα κανονιστικό έγγραφο που απαγορεύει αυτές τις διαπραγματεύσεις;».
Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η άρση του διατάγματος και η προθυμία για συνομιλίες. Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν από την Ουκρανία πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Πεκίνο, ο Πούτιν και ο Σι αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα διεθνούς πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Θα είναι το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό, μετά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν την περασμένη εβδομάδα, αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε τον Μάρτιο ένταλμα σύλληψής του για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)









