• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν: «Είναι περιττό να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί»

Πούτιν: «Είναι περιττό να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί»

Ο εμβολιασμός κατά της λοίμωξης από κορωνοϊό δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός,

ωστόσο οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα αυτών των εμβολίων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη. 

Στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης υποχρεωτικού εμβολιασμού για ολόκληρο τον πληθυσμό ή για εργαζόμενους σε ορισμένους κλάδους που έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων λόγω της εργασίας τους.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι αντιπαραγωγικό και περιττό να εισαχθούν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί», δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτή την αναγκαιότητα από μόνοι τους, και να κατανοήσουν ότι χωρίς εμβολιασμό μπορεί να αντιμετωπίσουν έναν πολύ σοβαρό και ακόμη και θανατηφόρο κίνδυνο», σημείωσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας και συνέχισε:

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά και να απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες μας: σκεφτείτε προσεκτικά, λάβετε υπόψη ότι το ρωσικό εμβόλιο -η πρακτική έχει ήδη αποδείξει ότι εκατομμύρια [άνθρωποι] το έχουν χρησιμοποιήσει- είναι σήμερα το πιο αξιόπιστο και το ασφαλέστερο.

Όλες οι προϋποθέσεις για τον εμβολιασμό έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας».