• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν: Εάν ο Λουκασένκο ανάγκασε σε προσγείωση την πτήση της Ryanair τότε εμπνεύστηκε από τις ΗΠΑ

Πούτιν: Εάν ο Λουκασένκο ανάγκασε σε προσγείωση την πτήση της Ryanair τότε εμπνεύστηκε από τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBC, ότι ήταν απόφαση του πιλότου της Ryanair να προσγειώσει το αεροσκάφος στην Λευκορωσία και πως ακόμα και αν είχε αναγκαστεί από τον ηγέτη της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο,

αυτό θα γινόταν επειδή ο τελευταίος είχε εμπνευστεί από την προσγείωση του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, το 2013.

«Ο πιλότος πήρε την απόφαση να προσγειωθεί στο Μινσκ. Αυτό είναι όλο. Γιατί εγώ να μην τον πιστέψω; Ρωτήστε τον πιλότο. Είναι το πιο απλό. Ρωτήστε τον επικεφαλής πιλότο, τον κυβερνήτη του αεροσκάφους. Τον ρωτήσατε γιατί αναγκάστηκε να προσγειωθεί; Διότι δεν έχω ακούσει ούτε έχω δει συνέντευξη με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στο Μινσκ. Γιατί δεν τον ρωτάτε;…Όλοι κατηγορούν τον Λουκασένκο αλλά κανείς δεν έχει ρωτήσει τον πιλότο», είπε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία ανάλογη περίπτωση όταν η αμερικανική κυβέρνηση ανάγκασε το αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας, να προσγειωθεί στη Βιέννη.

«Το Air Force One, ένα προεδρικό αεροσκάφος, αναγκάστηκε σε προσγείωση. Έβγαλαν τον Πρόεδρο έξω από το αεροπλάνο και το ερεύνησαν. Και δεν αναφέρεστε ποτέ σε αυτό το γεγονός. Θεωρείτε ότι αυτό ήταν φυσιολογικό, ήταν σωστό ενώ ό,τι έκανε ο Λουκασένκο ήταν κακό; Κοιτάξτε, ας μιλήσουμε την ίδια γλώσσα. Αν λοιπόν ο Λουκασένκο είναι ένας γκάνγκστερ, τότε τι ισχύει για το περισταστικό με τον πρόεδρο της Βολιβίας; …Κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.

(sputniknews)