Πόσο ΠΡΟΒΑΤΑ είμαστε;;; Ο υποψήφιος Βρετανός πρωθυπουργός υπόσχεται γενναία μείωση φόρων από το…2029!!!

Θα μπορούσε και πιο...μακριά!

O Ρίσι Σούνακ, που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Βρετανίας, τοποθετήθηκε υπέρ της μείωσης του βασικού φόρου εισοδήματος κατά 20% από το 2029, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ρίχνει μία επικίνδυνη πολιτική ζαριά.

Ο Σούνακ, που θεωρούνταν να συγκέντρωνε τις περισσότερες προτιμήσεις για να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον, όταν βοήθησε στην πορεία της οικονομίας εν μέσω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία της COVID-19, σήμερα παλεύει κατά της βασικής εσωκομματικής αντιπάλου του, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία έχει υποσχεθεί την άμεση μείωση της φορολογίας.

Ο Σούνακ δήλωσε ότι επικεντρώνει την προσοχή του στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ενώ όταν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα μπορέσει να ακολουθήσει ένα σχέδιο που έχει ήδη ανακοινωθεί για τη λήψη μέτρων μείωσης της φορολογίας το 2024, αλλά και με τη λήξη της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου γύρω στο 2029.

Ο Σούνακ δήλωσε ότι το σχέδιο του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μείωση του φόρου εισοδήματος από την περίοδο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

“Πρόκειται για ένα ακραίο όραμα, αλλά είναι ταυτόχρονα και ρεαλιστικό,” ανέφερε ο ίδιος, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, μία ημέρα πριν τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος αρχίσουν να λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια τους προκειμένου να ψηφίσουν για τον νέο ηγέτη του κόμματος.

Η πολιτική μάχη της Βρετανίας για την επιλογή ενός νέου πρωθυπουργού ενεργοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, όταν ο Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει την παραίτησή του έπειτα από μήνες σκανδαλολογίας. Οι συντηρητικοί βουλευτές μείωσαν τον αριθμό των υποψηφίων σε δύο, την Τρας και τον Σούνακ.

(απεμπε – φωτο:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί