Σε πρώτο επίπεδο, υποτίθεται ότι θα ήταν δύσκολο να ξεκινήσει η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από το Πάσχα.
Τότε, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσανατολίστηκαν προς μία ανάκαμψη της οικονομίας το καλοκαίρι, μέχρι που και το σχέδιο αυτό ναυάγησε λόγω της πανδημίας που εκτροχίασε και αυτό το σχέδιο, σχολιάζει το POLITICO.
Σήμερα, δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι πολιτικοί σύμμαχοί του έχουν μία τελευταία ευκαιρία για την προώθηση του οικονομικού μηνύματος τους.
Με ελάχιστες ελπίδες για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19 από το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος πιέζει για την προώθηση ενός ανανεωμένου προεκλογικού μηνύματος στο ξεκίνημα της φθινοπωρινής προεκλογικής εκστρατείας με επίκεντρο την οικονομία, : το αμερικανικό σθένος θα κρατήσει ενεργή την οικονομία, όχι η κυβέρνηση.
Ήταν ακριβώς αυτό το μήνυμα που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μετέφερε στους ψηφοφόρους, σε μία σημαντική επίσκεψη στην κρίσιμη Πολιτεία του Ουισκόνσιν στη χθεσινή Ημέρα της Εργασίας, κατά την ανεπίσημη έναρξη της τελικής φάσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Τα σχολεία είναι πιθανό να παραμείνουν κλειστά, ένα νέο πακέτο βοήθειας από το Κογκρέσο δεν φαίνεται να προωθείται, ενώ δεν υπάρχει εγγύηση για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 πριν από το τέλος του χρόνου.
Ωστόσο, ο Πενς άσκησε πίεση για την προώθηση ενός θετικού μηνύματος σχετικά με τη μείωση της ανεργίας, την πορεία διαμόρφωσης των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, αλλά και τις πτωτικές τάσεις για την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας στις αμερικανικές πολιτείες, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με ξεσπάσματα εξάπλωσης, στις αρχές του καλοκαιριού.
“Κατά τη σημερινή [χθεσινή] Ημέρα της Εργασία, είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι κατά την τελευταία τριετία οι μισθοί αυξήθηκαν με τους πιο γρήγορους ρυθμούς μέσα στην τελευταία δεκαετία,” δήλωσε ο Πενς απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους από εταιρία ενέργειας στις όχθες του ποταμού Μισισίπι.
Ο ίδιος συνέχισε: “Σας ενθαρρύνω να συνεχίζετε να πιέζετε. Συνεχίστε να δείχνετε δύναμη, πίστη και αντοχή, όπως δείχνουν πάντα οι άνθρωποι της εργασίας στην ιστορία αυτού του έθνους. Συνεχίστε να στέκεστε δίπλα μας και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σας.”
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid









