• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πόρτα» Πούτιν σε Ερντογάν – Κατακραυγή στη Ρωσία: Οι Τούρκοι στοχεύουν ρωσικά μαχητικά στη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πόρτα» Πούτιν σε Ερντογάν – Κατακραυγή στη Ρωσία: Οι Τούρκοι στοχεύουν ρωσικά μαχητικά στη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άγκυρα τραβά επικίνδυνα το «λεπτό σχοινί» στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας μετέδωσε σήμερα πως ειδικά εκπαιδευμένοι Τούρκοι στρατιώτες στην περιοχή του Ιντλίμπ χρησιμοποιούν φορητούς εκτοξευτές πυραύλων, προσπαθώντας να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη.

Η είδηση, που προέρχεται από τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου Rossiya 24, μεταδόθηκε την ώρα που Τούρκοι και εκπρόσωποι των Σύρων ανταρτών υποστήριξαν πως οι αντικυβερνητικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από τον τουρκικό στρατό, κατέλαβαν την πόλη Ναϊράμπ στο Ιντλίμπ.

«Τα δικά τους (τα συριακά) και τα ρωσικά αεροσκάφη σώζουν τις ζωές των συριακών δυνάμεων με την κυριολεκτική έννοια. Τα συριακά και ρωσικά μαχητικά έχουν σταματήσει επανειλημμένως, ξανά και ξανά, τους αντάρτες.

Όμως ο ουρανός πάνω από το Ιντλίμπ είναι επίσης επικίνδυνος. Οι αντάρτες κι οι τούρκοι ειδικοί χρησιμοποιούν τώρα φορητά αντιεροπορικά συστήματα», υπογραμμίζεται στην ανταπόκριση του δικτύου από το Ιντλίμπ.

Στην ίδια ανταπόκριση τονίζεται πως τα ρωσικά και συριακά αεροσκάφη αναγκάσθηκαν να λάβουν αντίμετρα, μετά τις καταδρομικές επιδρομές τους εναντίον θέσεων των ανταρτών.

Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό του πως ρωσικά SU-34 αλλά και συριακά μαχητικά αποφεύγουν με επικίνδυνες μανούβρες αντιαεροπορικά πυρά τόσο του τουρκικού στρατού όσο και των φιλότουρκων ανταρτών πάνω από το Ιντλίμπ:

«Ψυχραίνουν» οι σχέσεις Πούτιν-Ερντογάν

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σχέση Τουρκίας – Ρωσίας με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στο «άδειασμα» του ρώσου προέδρου στον τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με το in.gr .

Το Κρεμλίνο διέψευσε την πιθανότητα συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών στις 5 Μαρτίου, για την οποία είχε μιλήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Τρίτη, ο «σουλτάνος» είχε προαναγγείλει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ιντλίμπ.


Η απάντηση, ωστόσο, του εκπροσώπου του Κρεμλίνου ήταν κατηγορηματική:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση στο πρόγραμμα του προέδρου για τις 5 Μαρτίου. Ο Πούτιν έχει άλλες υποχρεώσεις για τις 5 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

(φωτο:screenshot)