• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Πορνό για όλους τέλος: Οι ιστότοποι θα ζητούν αποδεικτικό ηλικίας των χρηστών στη Βρετανία

Πορνό για όλους τέλος: Οι ιστότοποι θα ζητούν αποδεικτικό ηλικίας των χρηστών στη Βρετανία

Από τον επόμενο μήνα, οι ιστότοποι με πορνογραφικό περιεχόμενο θα απαιτούν από τους χρήστες τους στην Μεγάλη Βρετανία να αποδεικνύουν την ηλικία τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο υλικό τους.


Από την 1η Απριλίου, οι ιστότοποι πορνογραφικού περιεχομένου,θα απαιτούν από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να αποδείξουν ότι έχουν ηλικία 18 ετών και άνω πριν προβάλουν το υλικό τους.

Οι ιστότοποι πορνογραφικού υλικού θα χρησιμοποιούν το διαδικτυακό σύστημα ηλικίας AgeID για την επιβεβαίωση των ηλικιών των χρηστών.

«Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται για πρώτη φορά έναν ιστότοπο που προστατεύεται από το AgeID, θα εμφανιστεί μια σελίδα προορισμού με την εντολή ο χρήστης να επαληθεύσει την ηλικία του πριν να έχει πρόσβαση στον ιστότοπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της AgeID, Τζέημς Κλαρκ, στο Metro.

«Κάθε ιστότοπος θα δημιουργήσει τη δική του μη πορνογραφική σελίδα προορισμού για το σκοπό αυτό», πρόσθεσε.

Όταν οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου θα εισέλθουν σε ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό AgeID χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα, ένα διαβατήριο ή μια άδεια οδήγησης.

Οποιεσδήποτε μελλοντικές προσπάθειες πρόσβασης στους ιστότοπους μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης.

«Εάν ένας χρήστης επαληθεύσει την ηλικία του σε μια τοποθεσία προστατευμένη από το AgeID, δεν θα χρειαστεί να εκτελέσει αυτή την επαλήθευση ξανά σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο που προστατεύεται από το AgeID», δήλωσε ο Κλαρκ.

Σύμφωνα με τον Κλαρκ, οι ιστότοποι πορνογραφικού υλικού δεν θα αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες τους.

«Όταν ένας χρήστης καταχωρεί έναν λογαριασμό AgeID χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης, προστατεύονται και οι δύο από μια μέθοδο κρυπτογράφησης που είναι σχεδόν αδύνατη να αντιστραφεί, προστατεύοντας τα δεδομένα του χρήστη. Αυτό σημαίνει πως το AgeID σε καμία περίπτωση δεν έχει μια βάση δεδομένων με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», δήλωσε.

«Το AgeID δεν γνωρίζει την ταυτότητα ή την ημερομηνία γέννησης των χρηστών του, το μόνο που ξέρει είναι αν ο χρήστης του λογαριασμού είναι άνω των 18 ετών ή όχι».

Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης στους ιστότοπους χωρίς τη χρήση μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι η αγορά ειδικής ταυτότητας ή δελτίου από καταστήματα λιανικής πώλησης και στη συνέχεια η είσοδος στο site χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που ονομάζεται Portes, σύμφωνα με τον Κλαρκ. Δεν δόθηκαν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την επιλογή.

Ο νόμος Digital Economy Act, που απαιτεί από τους επισκέπτες σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου να επαληθεύσουν ότι είναι τουλάχιστον 18 ετών πριν τους χορηγηθεί πρόσβαση, υπογράφηκε από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ τον Ιούλιο του 2017, ανέφερε προηγουμένως το Sputnik.

Εκείνη την εποχή, ο Χάνκοκ ανέφερε ότι η νομοθεσία «θα εξασφαλίσει καλύτερη στήριξη για τους καταναλωτές, καλύτερη προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο και θα στηρίξει τον ριζοσπαστικό μετασχηματισμό των κυβερνητικών υπηρεσιών».

(πηγή: Sputniknews.gr- φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...