Πομπέο: Απόσυρση από τη Συρία, συνέχιση του αγώνα εναντίον του ISIS

«Η απειλή της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι πραγματική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη συνέχιση του αγώνα εναντίον του ISIS.

Δεσμεύσεις για τη συνέχιση του «αγώνα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με το Sputniknews.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από τη Συρία, ενόσω συνεχίζεται η προσπάθεια ολοκλήρωσης της μάχης εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Κατέστησε μάλιστα, σαφές ότι οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν, όσο «αναδεικνύονται» νέοι στόχοι. «Η απειλή της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι πραγματική. Μαχόμαστε εναντίον του ISIS σε πολλές περιοχές της χώρας» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ της απόφασης για απόσυρση από τη Συρία και της πρόθεσης να συνεχιστεί η εκστρατεία εναντίον των τρομοκρατών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει «ακλώνητος εταίρος» των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος Τραμπ διέταξε την απόσυρση περίπου 7.000 Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, αλλά και την αποχώρηση των 2.000 Αμερικανών που επιχειρούν στη Συρία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων θα απαιτήσει 60 έως 100 ημέρες.

Η επίμαχη απόφαση, ωστόσο, έτυχε έντονης κριτικής, με αποτέλεσμα την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις, και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Συρία, Μπρετ ΜακΓουρκ.

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...