Και στα δυο σώματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης, για να διαπιστωθεί αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ή πρέπει να παραιτηθεί.
Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι μέχρι την στιγμή που η Γερουσία θα εκφραστεί με ψήφο εμπιστοσύνης, κανείς δεν θα γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο Κόντε έχει, πράγματι, εξασφαλίσει τις αναγκαίες 161 ψήφους.
Σύμφωνα με ότι διαρρέει, πάντως, από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, πέντε γερουσιαστές του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι, φέρονται πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους ομάδα, και να στηρίξουν την κυβέρνηση.
«Αν δεν θέλουν τις ψήφους και τις προτάσεις μας, θα περάσουμε στην αντιπολίτευση. Δίνουμε την μάχη μας, διότι η πολιτική είναι προσφορά υπηρεσιών και όχι εξουσία» τόνισε, από την μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας πριν λίγο στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ. Αυτιάς: Να δοεθί πρόσθετη οικονομική στήριξη για την Κρήτη λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών
- Αγριεύει η κατάσταση με τις πολεμικές ετοιμασίες στη Γερμανία: Ποιοί κινδυνεύουν με πρόστιμο
- Μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα
- Τι δήλωσε η Σδούκου για τις μετακινήσεις εν μέσω κινητοποιήσεων
- Σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία! Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;
- H Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ “ντύνεται” Άγιος Βασίλης και απελαύνει παράνομους μετανάστες, vid
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιοδεύει σε ξενοδοχεία μαζί με την κόρη του – BINTEO
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει Ινδό γιατρό να γρονθοκοπεί επανειλημμένα ασθενή για ένα παράπονο, vid
- Εντοπίστηκαν τέσσερα όπλα σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις









