Ποιόν ηγέτη χαρακτήρισε «αιμοβόρο βρυκόλακα» ο Ερντογάν;

«Αιμοβόρο βρυκόλακα» χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για τη γενοκτονία, όπως είπε, που συντελείται στη Γάζα, ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ευρώπης λέγοντας ότι σκοτώνει τις δικές της αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα ενός ασθενούς, ενός μανιακού, ενός ψυχοπαθούς, ενός αιμοβόρου βρυκόλακα που ονομάζεται Νετανιάχου, και μάλιστα το παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση» είπε εν μέσω επευφημιών ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι είναι συνυπεύθυνες για τη γενοκτονία στη Γάζα και ότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα. «Ω αμερικανικό κράτος! Αυτό το αίμα είναι και στα δικά σου χέρια. Είστε εξίσου υπεύθυνοι για αυτή τη γενοκτονία», είπε συγκεκριμένα.

«Ω αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, «γίνατε και εσείς συμμέτοχοι σε αυτή τη γενοκτονία, τη βαρβαρότητα, σε αυτό το βρυκολάκιασμα του Ισραήλ, επειδή παραμείνατε σιωπηλοί. Χτύπησαν νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εσείς σωπάσατε. Πυροβόλησαν μια αυτοκινητοπομπή βοήθειας, σωπάσατε. Πυροβόλησαν δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σωπάσατε. Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι σε κήπους νοσοκομείων, δεν αντιδράσατε. Υποστηρίξατε ανοιχτά το Ισραήλ επικαλούμενοι τη Χαμάς».

Δηλώνοντας ότι η ψυχή του ανθρώπου δεν αντέχει να βλέπει τις εικόνες, αναρωτήθηκε: «Τι θέλατε από 15 χιλιάδες αθώα παιδιά; Δεν σας έχει μείνει ίχνος ανθρωπιάς; Δεν έχετε συνείδηση; Δεν έχετε καθόλου έλεος; Δεν έχετε καμία αξία, κανένα όριο, καμία αναστολή; Είστε τόσο εχθρικοί προς την ανθρωπότητα; Δεν έχετε ούτε ίχνος συμπόνιας στην καρδιά σας; Καμία θρησκεία στη γη δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτή τη θηριωδία. Καμία πίστη, καμία ιδεολογία, όσο διεστραμμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τον αποκεφαλισμό ενός αθώου μωρού ή το κάψιμο μέχρι θανάτου αθώων πολιτών στις σκηνές τους».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «στο εξής κανένας Ευρωπαίος δεν πρέπει να μιλάει για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία έκφρασης και ελευθερία του Τύπου με έπαρση, κουνώντας το δάχτυλο και χρησιμοποιώντας αλαζονική γλώσσα».

Επικρίνοντας και τη στάση των Ηνωμένων Εθνών έναντι του πολέμου στη Γάζα, ο Ερντογάν είπε: «Αν στον 21ο αιώνα δεν μπορείτε να σταματήσετε μια γενοκτονία την οποία παρακολουθεί ζωντανά όλη η ανθρωπότητα, σε τι χρησιμεύετε»;

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε το δικό τους προσωπικό, πολλώ δε μάλλον να σταματήσουν τη γενοκτονία», σχολίασε.

πηγή:απεμπε – απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί