Ποιές κυρώσεις;; Η Ρωσία γίνεται μέρα με τη μέρα πιο πλούσια!

Μιλούν πλέον οι αριθμοί...

Τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, ο όγκος των ρωσικών θαλάσσιων εξαγωγών αργού εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που ελήφθησαν από το Bloomberg News.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 36 δεξαμενόπλοια φόρτωσαν 27,6 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού εντός της προαναφερθείσας περιόδου, σημειώνοντας αύξηση περίπου 3,9 εκατομμυρίων βαρελιών από την προηγούμενη εβδομάδα και το υψηλότερο εβδομαδιαίο σύνολο από τον Μάιο του 2023.

Οι θαλάσσιες ροές αργού πετρελαίου της Ρωσίας την εβδομάδα έως τις 14 Απριλίου αυξήθηκαν κατά 560.000 βαρέλια την ημέρα στα 3,95 εκατομμύρια, φτάνοντας σε νέο υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Μάιο του 2023, έδειξαν τα στοιχεία.


Η αύξηση των ροών, μαζί με τις υψηλότερες τιμές του αργού στα Ουράλια, «ενίσχυσαν τα κέρδη της Μόσχας από το πετρέλαιο», ανέφερε το Bloomberg. Τα Ουράλια είναι γνωστό ότι είναι η πιο κοινή κατηγορία εξαγωγής αργού πετρελαίου από τη Ρωσία.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στη Δύση ΜΜΕ και «αναλυτές» «ζαλίζουν» τον κόσμο με θεωρίες περί…οικονομικής κατάρρευσης της Ρωσίας εξαιτίας των…κυρώσεων!!

Φυσικά κάτι τέτοιο -το δείχνουν πλέον τα στοιχεία- δεν ισχύει! Μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο! Οι Ρώσοι οικονομάνε τα διπλά και τριπλά από ότι πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας, τη στιγμή που οι πολίτες στη Δύση φτωχαίνουν μέρα με τη μέρα!


Το επταήμερο έως τις 14 Απριλίου, η ακαθάριστη αξία των εξαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε στα 2,15 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,82 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα τον μήνα. Το μέσο εισόδημα τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια σε 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως η Ρωσία του Πούτιν παραμένει πολύ ψηλά (στη 2η θέση) σε ό,τι αφορά τον προμηθευτή LNG αερίου στην Ε.Ε.!!


Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) επιβεβαίωσε με τη σειρά του στις περσινές εκθέσεις ότι η Ρωσία παραμένει μία από τις κορυφαίες χώρες στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, με μέση ημερήσια παραγωγή αργού στα 9,6 εκατομμύρια βαρέλια, δεύτερη μόνο μετά τη Σαουδική Αραβία.


Σύμφωνα με τον ΔΟΕ, «η Ρωσία φαίνεται να έχει λίγα προβλήματα να βρει πρόθυμους αγοραστές για το αργό και τα πετρελαϊκά προϊόντα της».

«Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προσπάθησαν επανειλημμένα να καταπνίξουν τις ρωσικές εξαγωγές αργού, ιδίως επιβάλλοντας ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο ως μέρος των κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα», συμπληρώνει το ρωσικό Spuntik.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί