Ποιά είναι η κινεζική «πόλη του μέλλοντος», η ανέγερση της οποίας ανακοινώθηκε το 2017;

Η πολλαπλά αναμενόμενη “πόλη του μέλλοντος”, Νέα Περιοχή Σιονγκ’αν κατασκευάζεται ταχύτατα, ως αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών για την υλοποίηση του μεγάλου οράματος του Πεκίνου, όπως αυτό ανακοινώθηκε πριν από έξι χρόνια.

Την 1η Απριλίου του 2017, η Κίνα ανακοίνωσε τα σχέδια της για την ίδρυση μιας νέας περιοχής στην επαρχία Χεμπέι, προκειμένου να απαλλάξει το Πεκίνο από δράσεις και λειτουργίες που δεν είναι σημαντικές για το ρόλο του, ως της εθνικής πρωτεύουσας της Κίνας, αλλά και για την προώθηση μιας συντονισμένης αναπτυξιακής προσπάθειας για την περιοχή Πεκίνου-Τιαντζίν-Χεμπέι.

Για μία πόλη η ίδρυση της οποίας θα έχει “διαρκή σημασία για την χιλιετία που έρχεται”, οι κεντρικές αρχές της Κίνας δίνουν έμφαση στη σημασία του σχεδιασμού, δηλώνοντας ότι “το κάθε εκατοστό του εδάφους της πρέπει να σχεδιαστεί με ακρίβεια πριν από την κατασκευή του”, όπως ανέφερε η αρχική ανακοίνωση.

Περισσότερες από 200 ομάδες και περισσότεροι από 3.500 ειδικοί από την Κίνα, αλλά και από το εξωτερικό λαμβάνουν μέρος στην κατάρτιση των σχεδίων της νέας περιοχής, ενώ τα σχέδια αυτά, υλοποιούνται σταδιακά.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί