Πληθυσμός ίσος με μία μικρή πόλη ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ σε Τουρκία-Συρία – ΠΟΥ: Πάμε για 20χιλ. νεκρούς

Και ακόμα αρκετοί βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τόνους συντριμμιών.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 3.419, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία σε πάνω από 5.000.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Οκτάι δήλωσε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την αποστολή βοήθειας σε πληγείσες περιοχές καθώς και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Οκτάι, μόνο οχήματα διάσωσης και παροχής βοήθειας επιτρέπεται να κινούνται προς ή από το Χατάι, το Καχραμάνμαρας και το Αντιγιαμάν, τρεις από τις πλέον πληγείσες επαρχίες.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται διαρκώς, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να εκτοξευθεί δραματικά, αγγίζοντας τις 20.000.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει σε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, δήλωσε η Καθριν Σμόλγουντ, ανώτερη αξιωματικός έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη.

«Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω καταρρεύσεις, επομένως μπορεί να δούμε ακόμη και οκταπλάσια αύξηση σε σχέση με τους αρχικούς αριθμούς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

(φωτο:freepik)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί