γύρω στους 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα παραστούν αύριο, Σάββατο, στην επαναλειτουργία του καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος είχε καταστραφεί εν μέρει το 2019 από πυρκαγιά, σύμφωνα με ένα μη πλήρη κατάλογο που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα από τη γαλλική προεδρία.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ «Ζελένσκι είναι προσκεκλημένος. Επιθυμεί να έρθει και η έλευσή του είναι πιθανή», δήλωσε εξάλλου σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή.
Πολυάριθμοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως θα είναι παρόντες: ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, οι πρόεδροι της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Εσθονίας Άλαρ Κάρις, της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρευρεθεί επίσης στις εκδηλώσεις.
Μεταξύ των εστεμμένων που αναμένονται, είναι το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου Φίλιππος και Ματθίλδη, καθώς και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και η Πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι θα είναι επίσης παρόντες, καθώς και ο σέρβος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι και ο ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχόοφ.
Αφρικανοί ηγέτες θα φθάσουν επίσης στο Παρίσι γι’ αυτό το πλανητικών διαστάσεων γεγονός, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Κονγκό Σάσου Νγκουέσο, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Φελίξ Τσισεκέντι, ο Πρόεδρος της Γκαμπόν Μπρις Ολιγκί Νγκεμά και ο Πρόεδρος του Τόγκο Φορ Γκνασινγκμπέ.
Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, την Τζιλ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Reuters pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Cloud Dancer”: Αυτή η απόχρωση του λευκού είναι το χρώμα του 2026, σύμφωνα με την Pantone
- Μυστήριο: 18χρονος Βρετανός εξαφανίστηκε στο Κάστρο του Δράκουλα σε «περίεργη» υπόθεση
- Απίστευτο! Εργοδότης στην Ισπανία απέλυσε την υπάλληλό του επειδή πήγαινε νωρίτερα στη δουλειά
- Χριστούγεννα: Επιστήμονες έφτιαξαν μαθηματικό τύπο για τον ιδανικό στολισμό του δέντρου
- Ο Πούτιν δεν είναι ο ηγέτης που έχουν συνηθίσει – Και αποδείχθηκε ακόμα μία φορά
- Σταθερά τα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών για το 2026 στον δήμο Αθηναίων
- Ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
- Αποκλεισμένος ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Οι αρχές ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι
- Δένδιας: Τι είπε για την Άμυνα και την «Ατζέντα 2030»









