Πικρή δικαίωση: Ο Λίβανος είναι η “ΝΕΑ ΣΥΡΙΑ” (Βίντεο)

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα προειδοποίησε σήμερα πως οι διαδηλώσεις μπορεί να σπρώξουν τη χώρα στο χάος,

στην κατάρρευση και, «θεός φυλάξοι», σε εμφύλιο πόλεμο, απορρίπτοντας τις αυξανόμενες εκκλήσεις για παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου.

«Δεν αποδεχόμαστε την πτώση της προεδρίας ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης και δεν αποδεχόμαστε, εν μέσω αυτής της κατάστασης, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», είπε ο Νασράλα.

Πλέκοντας το εγκώμιο του κινήματος διαμαρτυρίας επειδή πέτυχε οικονομικές μεταρρυθμίσεις «χωρίς προηγούμενο» –ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα– είπε πως ο Λίβανος θα πρέπει τώρα να αναζητήσει μια λύση προς τα εμπρός και να αποτρέψει ένα επικίνδυνο κενό εξουσίας.

Ο Νασράλα κάλεσε τους υποστηρικτές της Χεζεμπολάχ να απέχουν από τις διαδηλώσεις, δήλωσε πως ο Λίβανος «γίνεται στόχος» σε διεθνές και σε περιφερειακό επίπεδο και εξέφρασε τον φόβο ότι κάποιος επιδιώκει να βυθίσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Στο μεταξύ υποστηρικτές της ισχυρής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εισήλθαν σε μια ειρηνική διαδήλωση σήμερα στην πλατεία Ριάντ αλ-Σολ, στο κέντρο της Βηρυτού, και συνεπλάκησαν για λίγο με διαδηλωτές προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων.

Φορώντας απλά μαύρα μπλουζάκια, όπως συνηθίζουν οι υποστηρικτές του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι άνδρες φώναξαν «ακολουθούμε την έκκλησή σου, Νασράλα».

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

Τι είχαμε γράψει στις 18/10/2019 μεταξύ άλλων: Οι κάτοικοι της Βηρυτού (πρωτεύουσα του Λιβάνου) απαιτούν την πτώση της κυβέρνησης. Καίνε λάστιχα στους δρόμους και συγκρούονται με τις αστυνομικές αρχές. Είναι τουλάχιστον ύποπτες οι τελευταίες εξελίξεις. Πάνω που η κατάσταση φάνηκε να εξομαλύνεται έστω και λίγο στην Συρία, σκάει βόμβα στον Λίβανο.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...