• Αρχική
  • Άρθρα
  • Pfizer: Πόσο θα κρατήσουν οι καθυστερήσεις στην παράδοση του εμβολίου

Pfizer: Πόσο θα κρατήσουν οι καθυστερήσεις στην παράδοση του εμβολίου

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 εν μέσω πληροφοριών σχετικά με τη μείωση των παραδόσεων εμβολίων σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, ανέφεραν οι εταιρείες.

«Η Pfizer και η BioNTech έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στην Ευρώπη και θα προσφέρει σημαντικά περισσότερες δόσεις το δεύτερο τρίμηνο. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται ορισμένες τροποποιήσεις των διαδικασιών παραγωγής τώρα. Ως αποτέλεσμα, η εγκατάσταση μας στο Puurs του Βελγίου θα αντιμετωπίσει προσωρινή μείωση του αριθμού των δόσεων που θα παραδοθούν την προσεχή εβδομάδα» ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι εταιρείες σκοπεύουν να επιστρέψουν στο αρχικό χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την εβδομάδα της 25ης Ιανουαρίου, ενώ η αυξημένη παράδοση ξεκινά την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου.

Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες «να παραδώσουν την πλήρη ποσότητα δόσεων εμβολίου που έχει δεσμευτεί κατά το πρώτο τρίμηνο και σημαντικά περισσότερο το δεύτερο τρίμηνο».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ορισμένες χώρες της ΕΕ δήλωσαν ότι έλαβαν εμβόλια κατά του κορονοϊού σε μικρότερες ποσότητες από το αναμενόμενο και διαμαρτύρονταν για τον αόριστο χρόνο μελλοντικών παραδόσεων εμβολίων.