Πέθανε ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου HNA

Ο Γουάνγκ Τζιαν, ένας από τους προέδρους και ιδρυτές του κινεζικού ομίλου HNA,

που ακολούθησε μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική εξαγορών, πέθανε κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού ταξιδιού στη Γαλλία στις 3 Ιουλίου, υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματα που υπέστη ύστερα από πτώση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος.

Ο όμιλος HNA ανακοίνωσε ότι ο 57χρονος Γουάνγκ, που είχε ένα ατύχημα στην Προβηγκία, στη νότια Γαλλία, έλαβε ιατρική βοήθεια μετά την πτώση του αλλά δεν κατάφερε να ανακάμψει.

«Ο όμιλος HNA εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους πολυάριθμους φίλους του κ. Γουάνγκ», ανέφερε σε ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο και τα διοικητικά στελέχη του HNA.

«Σήμερα θρηνούμε την απώλεια ενός εξαιρετικά προικισμένου ηγέτη και πρότυπου, του οποίου το όραμα και οι αξίες θα συνεχίσουν να είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους που είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν καθώς και για πολλούς άλλους, τους οποίους επηρέασε με τη δουλειά και τις φιλανθρωπίες του».

Ο όμιλος HNA, που εδρεύει στη νήσο Χαϊνάν στην νότια Κίνα και είναι περισσότερο γνωστός ως ιδιοκτήτης της Hainan Airlines, έχει προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών του στοιχείων, μεταξύ των οποίων ποσοστών στην Deutsche Bank και την Hilton Worldwide Holdings, καθώς οι επιθετικές εξαγορές που πραγματοποίησε είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά το χρέος του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu