• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Περού: Η αντιπολίτευση έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αποτρέποντας πολιτική κρίση

Περού: Η αντιπολίτευση έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αποτρέποντας πολιτική κρίση

Το Κογκρέσο του Περού, το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα την Τετάρτη,

αποτρέποντας μια πολιτική κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.

Η έκβαση της ψηφοφορίας (82-22) υπέρ της κυβέρνησης του Βισκάρα σηματοδότησε ταυτόχρονα την έγκριση των νομοσχεδίων που ήθελε ο πρόεδρος για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και στο πολιτικό σύστημα. Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται μια σπάνια νίκη του προέδρου επί του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος που κυριαρχεί στο Κογκρέσο του Περού.

Ο Βισκάρα μετέτρεψε σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης την Κυριακή την ψηφοφορία για τα σχέδια νόμου με στόχο να παταχθεί η διαφθορά και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς έπειτα από μια σειρά αλλεπάλληλων σκανδάλων τα τελευταία χρόνια στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Βάσει του Συντάγματος του Περού, εάν η κυβέρνησή του δεν λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης, ο Βισκάρα θα ήταν αναγκασμένος να την αντικαταστήσει ολόκληρη, αλλά θα αποκτούσε ταυτόχρονα σε αυτή την περίπτωση το δικαίωμα να προκηρύξει νέες, πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu