Περισσότερα οπλικά συστήματα ζήτησε ο Ζελένσκι λίγο πριν έρθει Αθήνα – Στις 13:45 η συνάντηση με Μητσοτάκη

Η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός του Ζελένσκι στο νέο... ευρωπαϊκό του tour!

Με την Αθήνα είναι να «αστακός» και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις να έχουν απαγορευτεί, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα γίνει δεκτός με… τιμές από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ουκρανός πρόεδρος θα πατήσει ελληνικό έδαφος στις 12:00 και θα ακολουθήσει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εν συνεχεία η μαριονέτα του Κιέβου θα γίνει δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να υπάρξουν συμφωνίες στο ενεργειακό τομέα (βλ. Κάθετος Διάδρομος).

Η συνάντηση των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 13:45.

Αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση αλλά και μεγάλη ανησυχία είναι πως λίγες μόνο ώρες πριν αναχωρήσει από το Κίεβο, ο Ζελένσκι σε μήνυμά του ζήτησε ξανά από τους «δυτικούς συμμάχους» νέα οπλικά συστήματα.

«Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη για να σωθούν ζωές: περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τους εταίρους μας».

ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί