«Πεινάνε» τελικά οι Ρώσοι; Το ΒΙΝΤΕΟ που βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στη Δύση.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μόσχα για να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο δημοσιογράφος, Τάκερ Κάρλσον, βρήκε την ευκαιρία να συγκρίνει τη ρωσική ζωή και τη ζωή στην Αμερική.

Αυτό που διαπίστωσε, τον σόκαρε.

Επισκεπτόμενος ένα μεγάλο ρωσικό σούπερ μάρκετ, ο Carlson έκανε θρύψαλα όλες τις εικόνες που κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα στη Δύση για μία Ρωσία που είναι γεμάτη πεινασμένους και φτωχούς ανθρώπους.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά σε ένα σύγχρονο ρωσικό παντοπωλείο του 2024 δύο χρόνια μετά τις δυτικές κυρώσεις».

Γεμίζοντας το καλάθι αγορών του με διάφορα είδη που συνήθως χρειάζεται μια μέση οικογένεια για να βγάλει μία εβδομάδα, ο Carlson και η ομάδα του του ανακάλυψαν ότι τα τρόφιμα ήταν άφθονα και τα ράφια ήταν πλήρως εφοδιασμένα, και παρά τις κυρώσεις, πολλά προϊόντα από τη Δύση ήταν ακόμα άμεσα διαθέσιμα.

Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, ο Αμερικανός δημοσιογράφος σοκαρίστηκε καθώς το συνολικό κόστος ενός πλήρους καροτσιού με είδη παντοπωλείου, που υπολόγιζε ότι θα κόστιζε 400 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφτασε λίγο πάνω από 100 δολάρια!!

«Και τότε είναι που αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι η ιδεολογία μπορεί να μην έχει τόση σημασία όσο νόμιζες.

Αν πάρατε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και το τοποθετήσετε σε κατάσταση βρώμας, εγκλήματος και πληθωρισμού και κυριολεκτικά χωρίς τη δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα που θέλουν, τότε ίσως δεν έχει σημασία τι λέτε ή αν είστε καλός άνθρωπος ή κακός άνθρωπος. Καταστρέφετε τις ζωές των ανθρώπων στη χώρα τους. Και αυτό είναι που μας έκανε η ηγεσία μας.

Και το να έρθετε σε ένα ρωσικό παντοπωλείο – στην καρδιά του κακού – και βλέποντας το κόστος των πραγμάτων εδώ και πώς ζουν οι άνθρωποι, αυτό θα σας ριζοσπαστικοποιήσει εναντίον των ηγετών σας. Έτσι αισθάνομαι εγώ τέλος πάντων, εξτρεμιστής», λέει.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί