• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Πέφτει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ- Ποια είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης του CNN

Πέφτει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ- Ποια είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης του CNN

Κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε η δημοτικότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφοντας νέο χαμηλό ποσοστό μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων,

σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης του CNN, που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Γενικότερα, ποσοστό μόλις 36% των Αμερικανών ψηφοφόρων εγκρίνει τον τρόπο άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, έναντι ποσοστού 42% τον Αύγουστο. Η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων από 47% τον περασμένο μήνα σε ποσοστό 31% σήμερα. Πρόκειται για ποσοστό μειωμένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο χαμηλότερο ποσοστό του 2018, που είχε καταγραφεί στο 35% μεταξύ των πολιτικά ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Επίσης, το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το χαμηλότερο ποσοστό της προηγούμενης περιόδου της προεδρίας Τραμπ, που καταγράφηκε μεταξύ ανεξάρτητων ψηφοφόρων σε δημοσκόπηση του CNN (Νοέμβριος 2017).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου Τραμπ μειώνονται μετά τη δημοσίευση ενός ανώνυμου επικριτικού άρθρου στην εφημερίδα «The New York Times», αλλά και τη δημοσίευση αποσπασμάτων από το νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα. Τόσο το άρθρο, όσο και το βιβλίο, περιγράφουν έναν Λευκό Οίκο σε κατάσταση χάους, με τους αξιωματούχους και τους συμβούλους να προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής ατζέντας του προέδρου Τραμπ.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (58%) υποστηρίζει ότι ο ανώνυμος συγγραφέας του άρθρου θα πρέπει να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του, ενώ ποσοστό 55% των ερωτηθέντων τονίζει πως είναι ανάρμοστο για έναν αξιωματούχο μιας αμερικανικής κυβέρνησης να εργάζεται κατά της πολιτικής ατζέντας την οποία και προωθεί ο πρόεδρος που τον διόρισε στη θέση που έχει.

Περίπου 8 στους 10 Ρεπουμπλικάνους θεωρούν ανάρμοστο για έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου να στρέφεται κατά του προέδρου των ΗΠΑ. Ποσοστό περίπου 50% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και περίπου το 1/3 των Δημοκρατικών χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη συμπεριφορά αυτή. Ποσοστό 85% των Ρεπουμπλικάνων, 55% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και 43% των Δημοκρατικών, υποστηρίζουν ότι ο συγγραφέας του ανώνυμου άρθρου θα πρέπει να αποκαλυφθεί.

Ποσοστό 13% των Αμερικανών εκτιμούν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της παρούσας αμερικανικής κυβέρνησης εργάζονται κατά του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τους τρόπους που περιγράφονται στην ανώνυμη δημοσίευση, ενώ ποσοστό 59% υποστηρίζει ότι τουλάχιστον μερικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι ενεργούν με τρόπο που πλήττει την εφαρμογή της ατζέντας του Αμερικανού προέδρου.

Από την άλλη μεριά, ποσοστό μόλις 17% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά που περιγράφονται στο ανώνυμο άρθρο, όπως ισχυρίστηκε ο Λευκός Οίκος αντιδρώντας στην ανώνυμη δημοσίευση. Το ποσοστό αυτών που έχουν την ίδια άποψη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων αυξάνεται στο 27%.

Στην ερώτηση εάν τους αρέσει ο πρόεδρος Τραμπ, ποσοστό 61% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά, έναντι ποσοστού 55% που είχαν δώσει αρνητική απάντηση τον Ιούνιο. Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που ο πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει από τις απαντήσεις στην ερώτηση αυτή, από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου του 2017.

Το αρνητικό αυτό κλίμα αντανακλά τις χειρότερες απόψεις που διατυπώνονταν για τον ίδιο, την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχασε έδαφος και σε αρκετά στοιχεία αναφορικά με τον χαρακτήρα του.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...