Πολωνικά πολεμικά αεροσκάφη αναχαίτισαν επάνω από την Θάλασσα της Βαλτικής ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος που πετούσε κοντά στον πολωνικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε ο πολωνικός στρατός.
Οι χώρες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανές παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους από τον Σεπτέμβριο.
«Σήμερα το πρωί, επάνω από τα διεθνή ύδατα της Θάλασσας της Βαλτικής, πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν, αναγνώρισαν οπτικά και συνόδευσαν εκτός της ζώνης ευθύνης τους ρωσικό αναγνωριστικό σκάφος που πετούσε κοντά στα όρια του πολωνικού εναερίου χώρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πολωνικού στρατού.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια της νύκτας εντοπίσθηκαν ιπτάμενα αντικείμενα να εισέρχονται στον πολωνικό εναέριο χώρο προερχόμενα από την Λευκορωσία.
«Επειτα από λεπτομερή ανάλυση διαπιστώθηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για μπαλόνια λαθρεμπορίου κινούμενα σύμφωνα με τη διεύθυνση και την ταχύτητα του ανέμου».
Τμήμα του εναερίου χώρου επάνω από την περιφέρεια Ποντλάσιε της βορειοανατολικής Πολωνίας που συνορεύει με την Λευκορωσία έκλεισε προσωρινά για λόγους ασφαλείας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Ανάπτυξης: Σύσταση ομάδας ελέγχου για ορθή τήρηση της επιβολής διοικητικών κυρώσεων από τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ
- Θησαυρός με 20.000 νομίσματα ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες αποκατάστασης οικίας εμπόρου στη Μόσχα
- «Συναγερμός» από Λουκασένκο σε σχέση με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ από τα δυτικά
- Η συλλογή «Stranger Things» ενός άνδρα από την Αριζόνα έφτασε τα 2.301 αντικείμενα και έσπασε ρεκόρ, vid
- Στις αγορές βγαίνει αύριο το Ελληνικό Δημόσιο με 10ετές ομόλογο
- Εκκίνηση της βαλκανικής περιοδείας του ΥΜΑΘ από τη Σόφια στις 16 και 17 Φεβρουαρίου
- Απόπειρα δολοφονίας Ρώσου αντιστράτηγου! Και τρίτο άτομο συνέλαβε η FSB
- Χιλιάδες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν μεταφερθεί από τη Συρία στο Ιράκ
- Αυτό είναι το πρόγραμμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
- Κρίσιμη συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ με φόντο το Ιράν
Κύρια Θέματα









