Συνεχίζεται δίχως φρένα η αυτοκτονική πολιτική της «πράσινης Ε.Ε.» σε όλα τα επίπεδα!
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας τουλάχιστον 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής θέσης της χώρας ενόψει των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία».
Τα παραπάνω μεταδίδει το Politico επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.
Μάλιστα δεν αποκλείεται το πακέτο-«μαμούθ» να ανακοινωθεί πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, δηλαδή πριν παρέλθει ο Φεβρουάριος.
Πηγές του Politico αποκάλυψαν ότι το πακέτο περιλαμβάνει 1,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού, συστήματα αεράμυνας και εξοπλισμό για τις ουκρανικές ταξιαρχίες.
Οι Ευρωπαίοι, που… παραπονιούνται πως Πούτιν και Τραμπ τους απέκλεισαν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες, είναι αποφασισμένοι να «αντικαταστήσουν» τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.
Δηλώνουν επίσης ότι η συνολική αξία του πακέτου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ αφότου τα κράτη μέλη της ΕΕ αξιολογήσουν τι μπορούν να προσφέρουν στο Κίεβο.
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν την επιλογή να συνεισφέρουν είτε οικονομικά είτε προμηθεύοντας στρατιωτικό εξοπλισμό, με τη συνεισφορά κάθε χώρας ανάλογη με το ακαθάριστο εθνικό της εισόδημα.
Ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσει η χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στείλει κατά το παρελθόν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδεται, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν το πακέτο στήριξης στην επόμενη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβάινει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid
- Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό της επιχείρησης κατάληψης της Γάζας