Εκπρόσωποι της Σρι Λάνκα συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο και τον υφυπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις αποζημιώσεις των οικογενειών των 17 νεκρών και τραυματιών του πολέμου, στην πρόωρη ακύρωση των συμβάσεων όσων έχουν στρατολογηθεί και την καταβολή αμοιβών. Ο αριθμός των τραυματιών δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λάνκα.
Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον από δύο χιλιάδες Σριλανκέζοι συμμετέχουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σε κάθε πλευρά.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν κοινοποίησε λεπτομέρειες από τη συνάντηση. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση με τον Ρουντένκο οι πλευρές συζήτησαν «επίκαιρα θέματα της ρωσο-σριλανκινής ατζέντας». Τα ρωσικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρθηκαν στη συνάντηση.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι πολλοί Σριλανκέζοι εξαπατήθηκαν για να πάνε στον πόλεμο.
Στα τέλη του περασμένου έτους, οι αρχές της Λάνκα έκλεισαν ένα πρακτορείο στη χώρα που στρατολογούσε πολίτες για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας.
απεμπε – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΒΙΝΤΕΟ Υπουργού του Τραμπ από την Ελλάδα: «Φέρνουμε την ειρήνη στον πλανήτη»
- Από Δευτέρα ξεκινά ξανά το Ψηφιακό Φροντιστήριο
- Η Φον ντερ Λάιεν πρότεινε το 19ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων
- Σκότωσαν τον πιθανό μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ; «Βόμβα» από Τραμπ – Video
- Λέει ψέματα η Τεχνητή Νοημοσύνη; Μελέτη δείχνει ότι τα chatbots εξαπατούν σκόπιμα τους χρήστες
- Σεντζέν: Η πόλη στην οποία υπάρχουν κάθε λογής ρομπότ και drones παντού, video
- Πειραιάς – Ραφήνα: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
- Λαβρόφ και Ρούμπιο πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Νέα έκτακτα μέτρα σε μονάδες – Αγωνία για πιθανά «lockdown»
- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ μετά τις φήμες για μεταγραφή στη ΝΔ: «Αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
