«Παραλύει» ξανά σήμερα το Λονδίνο με τις νέες απεργίες στα ΜΜΜ – Ο πληθωρισμός η κύρια αιτία

Το Λονδίνο αναμένεται να «παραλύσει» ξανά σήμερα (19.8.2022) σε ό,τι αφορά τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό και τα λεωφορεία βγαίνουν ξανά σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, αφού ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε διψήφιο ποσοστό.

Οι απεργίες στο Λονδίνο έχουν ξεκινήσει από χθες και θα συνεχίσουν και αύριο. Προβλήματα αναμένονται σε όλες τις γραμμές του μετρό ενώ θα περιοριστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων στα δυτικά και θα μειωθούν οι υπηρεσίες των προαστιακών σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λονδίνου Transport for London (TFL).

Τα συνδικάτα των μεταφορών οργανώνουν φέτος απεργίες στους σιδηροδρόμους σε όλη τη χώρα με μισθολογικά αιτήματα καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών τους, αιτήματα που αντανακλούν το αυξανόμενο κόστος ζωής που προκαλείται από τον πληθωρισμό, ο οποίος τροφοδοτείται με τη σειρά του από την άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία δείχνουν τον πληθωρισμό στο 10,1% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο 1982.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε μια αντιπαράθεση ανάμεσα στις εταιρείες, οι οποίες λένε πως τα αυξανόμενα κόστη και η μειωμένη ζήτηση περιορίζουν το περιθώριό τους να διαπραγματευθούν, τα συνδικάτα, που λένε ότι οι εργαζόμενοί τους δεν μπορούν να ζήσουν με τους μισθούς που παίρνουν, και την κυβέρνηση, η οποία εκφράζει ανησυχίες ότι μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις μπορεί να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό.

Το συνδικάτο RMT ανακοίνωσε πως η απεργία στο μετρό γίνεται ως απάντηση στην έλλειψη διαβεβαιώσεων από τον TFL για τις θέσεις εργασίας και τις συντάξεις. Ο ίδιος ο TFL βρίσκεται σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση μετά την εκπνοή μιας έκτακτης συμφωνίας κρατικής χρηματοδότησης, εν μέρει και λόγω της μείωσης των επιβατών μετά την πανδημία.

Εργαζόμενοι σε άλλες βρετανικές βιομηχανίες σχεδιάζουν επίσης μελλοντικές απεργίες ή προχωρούν ήδη σε κινητοποιήσεις. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται οι λιμενεργάτες, οι δικηγόροι, οι εκπαιδευτικοί, οι νοσηλευτές, οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων, στα αεροδρόμια και στα ταχυδρομεία.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί