Παραδοχή Αναστασιάδη: «Οι αντιρωσικές κυρώσεις έβλαψαν οικονομικά την Κύπρο»

Ο Νίκος Αναστασιάδης ο Πρόεδρος της Κύπρου, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα… οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας έχουν πλήξει καίρια την κυπριακή οικονομία.


Ο Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι απρόβλεπτα και αβέβαια δεδομένων των αρνητικών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της πανδημίας και της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία

«Ταυτόχρονα, οι κυρώσεις που έχουμε επιβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη Ρωσία είχαν επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα στην Κύπρο, ειδικά στον τουρισμό, τις τραπεζικές υπηεσίες και τις εξαγωγές υπηρεσιών, δεδομένων των δεσμών μας με τη Ρωσία σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε ο Αναστασιάδης.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι αρχές του νησιού παραμένουν αισιόδοξες, πιστεύοντας ότι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη συνετή χρηματοοικονομική διαχείριση, καθώς και τη συνεχή διαφοροποίηση του κυπριακού αναπτυξιακού μοντέλου.

Ο Αναστασιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνησή του έχει ετοιμάσει ένα νέο πακέτο φορολογικών κινήτρων για να κάνει το νησί πιο ελκυστικό για ξένους επενδυτές και ειδικευμένους επαγγελματίες, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει στοιχεία όπως μείωση του ύψους εισοδήματος από 100.000 σε 55.000 ευρώ ετησίως για όσους δικαιούνται φορολογική απαλλαγή 50%, καθώς και αύξηση της διάρκειας αυτής της απαλλαγής από 10 έως 17 έτη.

(Πηγή:bankingnews – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί