Πάνω από 1,5 εκατ. Ουκρανοί ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ μόνο στην Οδησσό – Εξετάζεται ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Όλες οι μη κρίσιμης σημασίας υποδομές στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού έμειναν χωρίς ρεύμα

αφότου η Ρωσία χρησιμοποίησε ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξει δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη την κατάσταση.

Από τον Οκτώβριο, η Μόσχα στοχεύει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας πραγματοποιώντας ευρείας κλίμακας επιδρομές με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η περιφερειακή διοίκηση δήλωσε ότι οι άνθρωποι που βασίζονται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτούν τα σπίτια τους θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν.

Δηλαδή, όπως και στο Κίεβο, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εκκένωσης, ιδίως αν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για την αποκατάσταση των ζημιών στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Οδησσού από ό,τι θα χρειαζόταν μετά τις προηγούμενες επιθέσεις”, δήλωσε η διοίκηση.

Μιλάμε όχι για ημέρες, αλλά για εβδομάδες και πιθανόν ακόμη και για δύο έως τρεις μήνες“, σύμφωνα με ανάρτησή της στο Facebook.

Η Οδησσός, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας, είχε πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο πριν από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι δύο εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια της Οδησσού χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136.

(ΑΠΕΜΠΕ – scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί