Πανικός στην Κίνα: Κλείνουν μέχρι και το Σινικό τείχος λόγω του κοροναϊού

Ένα - ένα κλείνουν τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στην Κίνα


Οι Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την Παρασκευή 24/1 ότι θα κλείσουν από το Σάββατο 25/1 κάποια τμήματα του Σινικού Τείχους, του εμβληματικού αυτού μνημείου στο Πεκίνο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους. Οι τάφοι των Μινγκ και το «Δάσος με τις Παγόδες», δύο άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στη κινεζική πρωτεύουσα, επίσης θα κλείσουν από αύριο.

Από σήμερα δεν θα είναι επισκέψιμο και το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, γνωστό και ως «η φωλιά του πουλιού», που είχε κατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Παράλληλα, η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s ανακοίνωσε ότι κλείνει από σήμερα τα εστιατόριά της σε πέντε πόλεις της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.


Στο μεταξύ, περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στην κεντρική Κίνα ζουν πλέον σε πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ στην πόλη Ουχάν θα ανεγερθεί σε χρόνο ρεκόρ νοσοκομείο για τη νοσηλεία όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό. Οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου καλούν τους πολίτες, που επιστρέφουν από περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του νέου κοροναϊού, να παραμένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωσή του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Beijing Daily. Ανάλογες οδηγίες έχουν εκδώσει και οι τοπικές αρχές στη Σανγκάη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η επιδημία έχει προσβάλει 830 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26, με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί στην Ουχάν, όπου ξέσπασε ο ιός σε μία αγορά στην οποία πωλούνταν παράνομα άγρια ζώα. Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε την Πέμπτη 23/1 να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κίνα, χωρίς όμως να χαρακτηρίζει προς το παρόν τον ιό ως παγκόσμια επιδημία.

Οι προκαταρκτικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι στο πιο πρόσφατο στάδιο της εξέλιξής του, ο κοροναϊός αυτός πέρασε από τους ανθρώπους μέσω των φιδιών. Οι υγειονομικές αρχές φοβούνται ότι η εξάπλωση του ιού θα επιταχυνθεί στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για το κινέζικο νέο έτος, όταν πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν.

(ethnos – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί