Πανικός σε αεροσκάφος της Qatar Airways που έχασε απότομα ύψος – Επιβάτες ούρλιαζαν: «Ήρθε το τέλος μας»

Τον πανικό που έζησε μέσα στην καμπίνα ενός αεροσκάφους Dreamliner της Qatar Airways,

το οποίο έχασε απότομα ύψος μετά την απογείωσή του από τη Ντόχα, περιέγραψε ένας βετεράνος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.

Άτομα «έκαναν εμετό και ούρλιαζαν», ανέφερε ο Lucas Andersson, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας εδώ και 20 χρόνια, που έτυχε να είναι επιβάτης της πτήσης QR161 από τη Ντόχα προς την Κοπεγχάγη στις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής της απογείωσης από το Flightradar24.com, το αεροσκάφος έφτασε σε απόσταση 850 ποδιών από το νερό – ή 17 δευτερόλεπτα – έχοντας αρχικά ανέβει στα 1.850 πόδια.

Ο 43χρονος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος ταξίδευε με τη σύζυγό του, τα δύο αγόρια του και με την οικογένεια της αδελφής του, δήλωσε: «Μετά από περίπου 70 δευτερόλεπτα πτήσης, άρχισε να ακούγεται ξαφνικά ένας δυνατός ήχος, καθώς το αεροπλάνο πήρε απότομη κλίση προς τα κάτω. Οι επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν σε όλη την καμπίνα, ενώ ένας άνδρας μπροστά από την αδελφή μου έκανε ακόμη και εμετό, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ξαφνική ‘’βουτιά’’ να πέρασε απαρατήρητη από κανέναν».

Και συνέχισε: «Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κοιτάξω έξω από το παράθυρο, για να προσπαθήσω να δω πόσο ψηλά ήμασταν, αλλά ήταν σκοτάδι.

Ο μικρότερος γιος μου δίπλα μου ήταν τρομοκρατημένος, οπότε προσπάθησα να παραμείνω ήρεμος για χάρη του. Τότε πέρασε από το μυαλό μου ότι θα συντριβούμε. Όντας στη βιομηχανία αερομεταφορών, γνωρίζω πόσο κρίσιμη είναι η φάση της αναχώρησης και η κάθοδος με τόσο υψηλό ρυθμό. Ήταν πολύ τρομακτικό».

Μετά την τρομακτική κάθοδο του αεροπλάνου, αρκετοί ρώτησαν τις αεροσυνοδούς τι την προκάλεσε, αλλά δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

(skai – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί