• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΑΝΙΚΟΣ: «Κάηκε» η Ρώμη μετά από αυτό που αντίκρισαν- Το ΜΗΝΥΜΑ που προκάλεσε τη Νέα Τάξη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΝΙΚΟΣ: «Κάηκε» η Ρώμη μετά από αυτό που αντίκρισαν- Το ΜΗΝΥΜΑ που προκάλεσε τη Νέα Τάξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ώρες,

μία κούκλα με πλεξούδες, που αναπαριστούσε τη νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ, αντίκριζαν κρεμασμένη από μία ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας, οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο.

Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας» στα αγγλικά (Greta is your God). Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, και κατέβασαν το ομοίωμα της Γκρέτα.

Η επιλογή της γέφυρας δεν φαίνεται να ήταν τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του πατέρα της θεωρίας για την βαρυτική έλξη και θεωρούμενου ως ιδρυτή της μοντέρνας φυσικής. Η πράξη αυτή, εκτός από την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμιση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε το συμβάν αυτό η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι. «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει η δήμαρχος σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα, που επονομάζεται «Οι ξύπνιοι». Σε μήνυμά τους στο Facebook και το Twitter ανέφεραν πως «κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις». Το κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης συνοδεύεται κι από φωτογραφία της κρεμασμένης κούκλας.

Χιλιάδες έχουν κάνει δημοσιεύσεις στα social media, με τις οποίες καταδικάζουν το περιστατικό, ενώ όπως φαίνεται έχει ενοχλήσει και το σύνθημα «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας», το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που έχουν δεχτεί την προπαγάνδα της δήθεν ύπαρξης της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Sergio Costa, ανέβασε επίσης στα Social Media, φωτογραφία της νεαρής ακτιβίστριας, που έχει γίνει γνωστή για τη δράση της σε όλο τον κόσμο, καταδικάζοντας το περιστατικό και κάνοντας λόγο για «εγκληματική» και «απαράδεκτη» ενέργεια.

Οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...