Πανεπιστήμιο Κύπρου : Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα

Εκατόν δέκα πέντε μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κύπρου «Γίνε και εσύ φοιτητής για μία εβδομάδα!», το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουλίου (2-6 και 9-13 Ιουλίου).

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου, να έρθουν σε επαφή με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητές, καθώς και με το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν να κάνουν χρήση των υποδομών τού Πανεπιστημίου, να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους μαθητές, με κοινά ενδιαφέροντα και να αποκτήσουν ικανότητες, που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία και τις σπουδές τους.

Το πρόγραμμα λειτουργεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πανεπιστημιούπολη.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

– Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο (παρουσίαση και ξενάγηση).

– Διαλέξεις ειδίκευσης και εργαστήρια στην επιστημονική ενότητα του ενδιαφέροντος του μαθητή (για την οποία θα δηλώσει συμμετοχή) από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου.

– Αθλητικές δραστηριότητες (όπως ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, πετόσφαιρα, beach volley, badminton, sambo, squash, τένις, aerobics).

– Ψυχαγωγικές δραστηριότητες (όπως κινηματογραφική προβολή, επιτραπέζια ή και ομαδικά παιχνίδια, δραστηριότητες με τους φοιτητικούς ομίλους).

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα διαμονής στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε αυτούς παρέχονται καθημερινά τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο), ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικό ψυχαγωγικό βραδινό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους φοιτητικούς ομίλους.

Σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Φοίτησης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu